Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Viel Verwachtingen Over Regeerprogramma Van Kabinet Maar Pijnlijke Besluiten Uitgesteld

Viel verwachtingen over regeerprogramma van kabinet, maar ‘pijnlijke besluiten uitgesteld’

Regeerakkoord: veel ambitie, maar weinig concrete maatregelen

Het nieuwe regeerakkoord staat bol van de ambities, maar concrete maatregelen om die ambities te verwezenlijken ontbreken veelal. Dat stellen deskundigen.

Zo wil het kabinet de economie verduurzamen, maar hoe dat moet gebeuren, is onduidelijk. Ook op het gebied van klimaatbeleid en sociale rechtvaardigheid blijven veel vragen onbeantwoord.

Deskundigen waarschuwen dat het kabinet snel met concrete plannen moet komen, anders dreigt het regeerakkoord een papieren tijger te worden.

‘Pijnlijke besluiten uitgesteld’

Het kabinet heeft een aantal ‘pijnlijke besluiten’ uitgesteld, zoals het afschaffen van de dividendbelasting. Ook op het gebied van pensioenen en zorg worden geen grote hervormingen doorgevoerd.

Deskundigen vinden het begrijpelijk dat het kabinet niet meteen alle moeilijke knopen wil doorhakken, maar waarschuwen dat de problemen hierdoor alleen maar groter worden.

Vooral op het gebied van pensioenen is actie nodig, aldus de deskundigen. Het huidige systeem is niet houdbaar en leidt tot steeds lagere uitkeringen.

Veel verwachtingen

Ondanks de kritiek zijn er ook veel verwachtingen van het nieuwe kabinet. Vooral op het gebied van onderwijs en zorg wordt gehoopt op verbeteringen.

Het kabinet heeft beloofd om het lerarentekort aan te pakken en de zorg toegankelijker te maken. Of het kabinet die beloftes kan waarmaken, moet nog blijken.

Het regeerakkoord is in ieder geval een ambitieus document, maar of het kabinet ook daadwerkelijk in staat is om die ambities te verwezenlijken, is nog maar de vraag.


Komentar